Jaroslav, Ozák a jejich koupel

Zdravím všechny přátele psů a leonbergerů zvlášt.

Ležím doma, mám chřipku jako prase a dostanu spásný nápad vykoupat, psy kteří jedou v neděli na canisterapeutické zkoušky. Přišlo mi to jako dobrý nápad, vždyť psy mám vychovaný, tak to nebude problém. Ovšem zapomněl jsem na to, kteří dva jedou na zkoušky – Ozák a Jaroušek. Dvě ztělesnění ztřeštěnosti, vlastního názoru na vše a naprosto nepředvídatelného chování.
Připravím si ručníky -teda prostěradla, šampón a sebe obleču do plavek a už jen vybírám, koho beru jako prvního. Co čert nechtěl, najednou je nemůžu najít a nejenom Jarouška s Ozákem, ale žádnýho z mých deseti psů. Všichni někde zašitý, protože šampón v ruce znamená pohromu aspoň u nich. Jen Eny, která tu není dlouho mi skáče vesele kolem nohou. Napřed jsem našel Karla který se jakožto 70ikilový leonberger se snažil narvat mezi gauč a zeď . Říkám mu ty mamlasi, do 15 cm se fakt nevejdeš, nejsi Houdini trumpeto. Pátrám dál, pak jsem našel Laďu v mý posteli, jak , že je vyšívanej vzor na mý peřině .To už jsem se smál .Říkám, kde je ten zbytek ?No našel jsem skoro všechny, až na ty dva pitomce, co se měli jít koupat. Ty jsem našel v komoře kde dělali jeden brambory a druhej pračku .Tak to jsem jim fakt nesežral .
Začal jsem s tím menším, říkám si, budeš rychle hotov a zbude mi sil na toho druhýho. Vzal jsem Ozáka do náruče, strčil ho do vany, pustil sprchu, namočil ho, otočil jsem se pro šampón? ….. a pes byl v prdeli. Já chytrák nezavřel dveře z koupelny, takže ten pitoma mi vletěl na gauč a začal se tam válet .Já v dýchavičném záchvatu chřipky jsem za ním vyrazil a jal se ho stíhat. Přátelé, ještě nikdy jsem nebyl tak ponížen .Ten hajzlík mi vždy hravě zdrhnul a já si připadal jako parní lokomotiva v kopci, těsně před bouchnutím kotle, kdežto on běhal po bytě jako laňka a ať mi nikdo neříká, že se psi nebaví, protože celá moje smečka s vytlemenejma jazykama sledovala kdy a kde padnu. Dočkali se brzy. Padnul jsem na gauč v záchvatu kašle a Ozák udělal tu chybu, že si přišel prohlídnout můj konec .Chachá mám tě pse . Odešel jsem s ním znovu do koupelny tentokrát za sebou zavřel dveře a vymydlil jsem ho tak, že se mu lesknou i drápy na nohou.Zvítězil jsem!
Tak říkám kde je ten druhej? Jaroslav opět dělal pračku. Na piškotek jsem ho dostal na chodbu, pečlivě zavřel všechny dveře a jal se ho lákat do koupelny. Vždy došel ke dveřím koupelny a tam si to rozmyslel a šel zase pryč . Pomalu mi docházely piškoty i trpělivost . Říkám mu: Jaroušku jsi velký hodný leonberger, v rybníku se válíš pořád, tak ve sprše nebude tak zle. Pohrdavě se na mě podíval způsobem jako „Odkud ty si ? Myslíš, že mám na čumáku napsáno vepřová nudle nebo co??“  No prostě mi jasně dával najevo, že ho tam nedostanu. Vono, když jsem nemohl skoro dýchat, hrozilo že bude mít pravdu. To jsem nemohl dopustit. Chytil jsem ho za obojek rázně vydal povel, zatáhl za obojek a ten vůl se zadníma běhama sekl ve dveřích, mě ruplo v zádech a dál jsem ho nedostal ani o píď. No výborně, ted jsem nejenom nastydlej, ale i hyn na záda .Super!!!!!!!!
Ale pak mi svitla naděje. Protože vím, jak je tenhle hňup nenažranej, tak jsem vytáhl z lednice šunku a tý nedokázal odolat. Vběhl do koupelny, já zabouchl dveře. Sežral tu šunku, začal mu zase pracovat mozek a zjistil, že byl zrazen . Přátelé tak smutnýho psa jste ještě nikdy neviděli. Zbytek koupání proběhl v duchu zlomené hrdosti, což mě nevadilo, protože už jsem opravdu nemohl a byl jsem rád, že už držel.
Přátelé jsem zvědav co na mě vymyslí příště.
Loučí se vykoupaný Ozák Jaroslav a já se jdu konečně domarodit. Přeju hezký den..

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *