Pytlák

Zdravím všechny milovníky leonbergerů.

Je tomu již delší dobu, co naši pejskové provedli nějakou pořádnou lumpárnu a já bláhový ukonejšen současným poklidným stavem, prokládaným občasným naháněním dobytka, jsem si opět hrdě vykračoval se svojí smečkou na procházku naším teritoriem, které oni bedlivě střeží. V překladu pobíhají jak šílení od jednoho rybníka ke druhému a nahánějí sousedovo krávy toulající se na našem propůjčeném pozemku. Prostě nic zajímavého. Všechno v klidu a pohodě.

Takže si tak vykračujeme k prvnímu rybníku za veselého poštěkávání a her. Ovšem najednou všichni psi jako když střelí, vyrazí na ostrůvek mezi rybníky a řvou jak zjednaní. Zase kráva si v klidu říkám a jen tak sleduji jak mizí za stromy. V tom se ozval řev, jako když někoho zabíjí Fredy Kruger v dobách své největší slávy. Rozběhl jsem se na místo, odkud se ten šílenej řev s největší pravděpodobností vražděného chlapa ozýval. A najednou vidím jak proti mně po hrázi běží chlapík s vyděšeným výrazem a za ním vesele mých pět leonů. Chaaaaaaaaaaaaa týpek mě spatří a normálně skočí šipku do rybníka, přičemž se zapíchnul do bahna. Ovšem statečně se vyhrabe a plave co nejdál ode mě a mých psů. Říkám si co je ?????? Co blbne???? A pak zahlídnu stoličku a dva pruty nahozené do rybníka. Takže pytlák je to a chce kapry, které mu nepatří smažit. Zúžili se mi zorničky a dal jsem se do běhu též.

Jenže co čert pro pána nechtěl, mým psům zasvítili oči a hurá za chlapem do vody. Jééé budeme si hrát. Týpek s břichem těsně před porodem ječel jako o život a plaval co se dá ,takže velmi pomalu. Moji psi ho začali obeplouvat, jako žraloci čekající na možnost zaútočení a hrozně se divili proč ten chlap řve a nehází jim klacky jak jsou zvyklí????!!!!! To už jsem řval tak,y ovšem smíchy, protože lidičky tak vyděšenýho zloděje jste ještě neviděli. Vůbec netušil, jestli ho pesani zakousnou veprostřed, nebo na konci jeho útěku a jestli ho pozřou, nebo nebo jen požužlají. V panice mě prosil, abych je odvolal, jenže to mu nebránilo pokračovat v útěku rybníkem. Jeho rychlost byla značná, tak 100 metrů za hodinu, takže kdybych ten rybník oběhnul, tak je můj. Ale já nemohl. Já se smál tak, že jsem nebyl schopen slova, natož kroku. Psiska byli šťastní, že někdo plave s nima a užívali plavby. Chlapík nakonec dosáhnul druhého břehu a následovala druhá etapa útěku -běh. Jéééééééééééééé ten pán si námi hraje dál, to je super! No letěli za ním jak střelení, ale chlap byl v běhu lepší, než v plavání a stihnul doběhnout ke kolu.

Nastala třetí etapa útěku, újezd na kole. No tady byli pejsci úplně nejšťastnější, protože konečně museli trochu zabrat, aby pána dohonili. Po chvíli je to ovšem přestalo bavit a vrátili se ke mně, jako že super zábava a kdy že jim toho týpka vrátim, aby mohli pokračovat. Byli velmi zklamaní. Pán se nevrátil. Já mám dva docela pěkné pruty na rybaření, ale hlavně supr stoličku na výstavy. Nepočítám s tím, že by se pán vrátil ještě někdy. A kdyby jó, já ho kupodivu rád uvidím, protože taková super vycházka, to bych chtěl pejskům dopřát ještě několikrát:)))))))))))))))))

Přeji vám krásný den a užívejte života jako ti naši pejsci:)

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *